La importància del calçat en el món de la dansa

El calçat és una part crucial de l’indumentària de qualsevol ballarí. En funció del tipus de dansa i les característiques de cada ballarí, hi pot haver diferents tipus de calçat que puguin ser més o menys adequats. El calçat adequat no només millora el rendiment, sinó que també pot prevenir lesions i reduir la fatiga muscular.

Cada estil de dansa requereix diferents habilitats i moviments específics. Per tant, el calçat que s’utilitza per a cada estil ha de ser capaç de proporcionar la flexibilitat, el suport i la comoditat necessaris per realitzar aquests moviments de manera segura i efectiva.

Calçat a la dansa clàssica

A la dansa clàssica, per exemple, s’utilitza un calçat conegut com a sabatilles de punta, que són sabates amb una punta de fusta dura que permet al ballarí aixecar-se a la punta dels dits dels peus. Les sabatilles de punta tenen una sola rígida i una part superior feta de setí o cuir, cosa que proporciona un ajust cenyit i suport addicional per al peu i el turmell.

Calçat a la dansa jazz

A la dansa jazz, per altra banda, s’utilitzen sabates de jazz, que solen tenir soles de goma i un disseny lleuger i flexible per permetre que el ballarí realitzi moviments ràpids i complexos, com ara girs i salts. Aquestes sabates també poden tenir taps a la sola per produir sons rítmics durant la dansa.

Calçat en el ball modern

En el ball modern, s’utilitzen sabatilles de ball, que són sabates lleugeres i flexibles que permeten al ballarí sentir el terra i tenir un major rang de moviment. Aquestes sabates poden tenir soles dividides per permetre la flexibilitat del peu i tenir diferents dissenys i materials per adaptar-se a les necessitats de cada estil de ball modern.

Algunes recomanacions

A continuació, us donem alguns consells per triar el calçat adequat:

  • Mesura els peus correctament i tria un calçat que s’ajusti bé.
  • Busca una sola flexible però resistent.
  • El calçat es pot desgastar ràpidament, però hi ha algunes maneres de prolongar la seva vida útil. Per exemple, evitar utilitzar-los al carrer o guardar-los en una bossa de roba transpirable després de cada ús.
  • Neteja el calçat de dansa amb un drap suau i un netejador adequat per al tipus de material. No el rentis a la rentadora ni l’eixuguis amb assecadora.
  • Guarda el calçat de dansa a un lloc fresc i sec, lluny de la humitat i la llum solar directa.

Desitgem que aquest petit escrit us ajudi a que quan balleu, observeu el vostre calçat des d’un punt de vista diferent.

Gaudiu de la dansa!